Maak een bewuste keuzeOnbewust


Het is belangrijk je bewust te zijn van de keuzes die je maakt. Waarom je dingen zegt, doet en denkt. Veel zaken doe je dagelijks juist onbewust. Je hebt het te druk.

Je doet de dingen er even tussendoor.Sommige dingen begin je aan, maar je maakt ze niet af. Je hebt altijd wel een goede smoes bij de hand.

Je sust je onvrede in slaap en rommelt door.


Totdat het je te veel wordt, en je lichaam en geest protesteren. De stress bepaalt dan, en niet jij.

Jean-Paul Sartre:
"In de angst wordt de mens zich bewust van zijn vrijheid."


Tips


 1. Doe niet zomaar iets. Neem de tijd om een keuze te maken. Ga voor jezelf na welke zaken belangrijk zijn om een goede keuze te kunnen maken. En waarom je denkt dat juist die zaken belangrijk voor je zijn.


  Nu ben je in staat bewust te kiezen en te handelen. En je weet waarom je het zo doet en dat geeft je rust en zelfvertrouwen.

 2. Ga niet somberen over iets dat mogelijk zou kunnen gaan gebeuren. Zonde van je tijd. Concentreer je op vandaag en stem daar je gedrag op af. Vandaag is vaak te overzien.

  Wel zo handig om een keuze te maken.

 3. Blijf je altijd met het verleden bezig, dan kost dat je veel energie. Het remt je bij het aanpakken van de zaken die ertoe doen.


  Het verleden is geweest en ligt vast. Het heden kun je naar jouw idee vormen en kleuren.

 4. Let eens op je ademhaling. Is hij gejaagd, ga dan geen keuzes maken. Probeer door diep in te ademen en even vast te houden, daarna langzaam uitademen je ademhaling tot rust te brengen. Zo bouw je ook weer energie op om te kunnen functioneren.
 5. Concentreer je op hetgeen je aan het doen bent. Richt daar alle aandacht op. Het maakt niet uit of dat de afwas,

  het autorijden of de mail checken is. Laat je niet afleiden. Handel bewust.


Terug naar boven
Je bevindt je op de site:


Pensatore sites


Angst:Burn-out:Coachen:Ontspannen:Stress:Zelfkennis:Zelfvertrouwen:


Interessante sites: