Jij en de anderJezelf zijn


Wees jezelf en laat anderen ook zijn wie ze zijn. Als jij verandert, veranderen ook je relaties. Zo'n verandering heeft tijd nodig. Niet altijd zal een verandering geaccepteerd worden.


Sommige relaties kunnen alleen bestaan onder bepaalde voorwaarden. Als een vriendschap niet meer voor beiden voldoet: stoppen!


Je moet jezelf kunnen zijn. Conflicten horen bij het leven. Ga op zoek naar oplossingen, waar jij iets mee kunt en die ook voor de ander acceptabel zijn.

Eckhart Tolle:
"Hoe sterker het ego in jezelf is, hoe waarschijnlijker het is dat andere mensen volgens jou de belangrijkste bron van problemen in het leven zijn."


Tips


 1. Als je luistert, probeer dan je wensen en oordelen los te laten. Zij belemmeren je om te horen wat er écht gezegd wordt.


  Om juist te horen moet je oogcontact houden en kijken naar de gezichtsuitdrukkingen, de handgebaren en de lichaamstaal. Non-verbale communicatie is meer dan 90 procent van alle communicatie.

 2. Voor een echte liefdesrelatie moet je samen weten wat jullie willen. Het gaat er vooral niet om dat de één alles opgeeft voor de ander. Maak je wensen en ideeën bespreekbaar.

  Sta relaties toe te groeien en te veranderen.

 3. Probeer te onthouden wat je partner je vertelt over het leven, verwachtingen en dromen. Geniet samen vooral van de eenvoudige pleziertjes: een wandeling in het park, zitten aan de waterkant, een terrasje pikken.
 4. Raak je partner aan als je voelt dat er ruzie op komst is.

  Een aanraking kan een dempende werking hebben op negatieve gevoelens. Kijk de ander aan en hou elkaars handen vast, terwijl je je ontevredenheid kenbaar maakt.

 5. Je partner willen veranderen, betekent vaak het einde van de realtie. Je kunt alleen jezelf veranderen en dat geldt evenzeer voor je partner.


  Spanningen binnen een relatie zijn niet te voorkomen. Zij kunnen aanleiding zijn om zaken binnen een relatie te gaan veranderen, zodat er weer harmonie ontstaat. Een kwestie van bespreekbaar maken en willen luisteren.


Terug naar boven
Je bevindt je op de site:


Pensatore sites


Angst:Burn-out:Coachen:Ontspannen:Stress:Zelfkennis:Zelfvertrouwen:
Interessante sites: