Onderhoud je relatiesRelaties


Een van de belangrijkste zaken van je leven, zijn je relaties met andere mensen. Toch ben je je daar niet altijd bewust van en ontdek je de problemen veelal te laat.


Het is beter om wat vaker over je relaties na te denken en ze bewust te onderhouden. Je partner, je familie, je vrienden en collega's hebben daar recht op.


Lichaamstaal


Je kunt nog zo mooi praten, maar je gedrag verraadt wat je werkelijk bedoelt.


Anderen zien misschien zo een andere persoon, dan jij denkt te zijn. Wees zelf ook kritisch over hetgeen mensen je vertellen.

Deepak Chopra:
"Elke relatie is een reflectie van de relatie met jezelf."


Tips


  1. Maak tijd voor je relaties. Vermijd bewust de dooddoener: druk, druk, druk. Want die druk bepaal jezelf.
  2. Houd een écht contact. Toon echte interesse voor die ander. Als je liefde en respect wilt, laat dan liefde en respect zien. Behandel de ander zoals jezelf behandeld wilt worden. Doe daar geen concessies aan.
  3. Weet goed, dat je anderen niet kunt veranderen. Als een ander een probleem heeft, maak er dan niet jouw probleem van. Lever kritiek op het gedrag en niet op de persoon.
  4. Wees zuinig met het geven van advies. Mensen zijn niet altijd op zoek naar oplossingen. Ze willen vooral een luisterend oor. Als je raad geeft, zorg dan dat je naast iets negatiefs altijd iets positiefs te melden hebt.
  5. Vaak berusten conflicten binnen een relatie op misverstanden. Door er niet over te praten sluimeren zij in je hoofd rond. Bij een onnozel voorval kan de bom barsten en vliegen er verwijten over en weer.


    Praat de zaken altijd uit en streef niet naar het gelijk hebben. Kom op zaken terug, die je dwars blijven zitten. Toon empathie.


Terug naar boven
Je bevindt je op de site:


Pensatore sites


Angst:Burn-out:Coachen:Ontspannen:Stress:Zelfkennis:Zelfvertrouwen:


Interessante sites: