Carrièreswitch



Structuur


Het is heel normaal om bij het verwezenlijken van je droomcarrière te twijfelen of je zorgen te maken.

Vooral als je ook nog een gezin moet onderhouden.



Voor iets wat echt belangrijk voor je is, kun je altijd tijd maken door minder tijd aan minder belangrijke zaken te besteden.


Zorg ervoor dat je een dagelijks ritme aanhoudt. Dat helpt je om sneller en verantwoord te handelen. Zelfdiscipline heb je voor alle zaken in je leven nodig.

Olaf Hoenson:
"Een mooie carrière is nog geen mooi leven."


Tips


 1. Een carrièrswitch heeft meestal een grote impact op je. Daarom is het goed om eerst duidelijk te hebben waarom je wil veranderen. En het aller belangrijkste: wat wil je?


  Zonder toekomstvisie, zonder doel is het maken van een verantwoorde carrièreswitch niet te doen. Het risico dat je gaat vastlopen is dan zeker aanwezig.

 2. Zaken waar je bij een carrièreswitch rekening mee moet houden, zijn: wat heb je te bieden, wat zijn je mindere punten, hoe zijn je leefomstandigheden (gezin, hypotheek, enz.), en hoe is het met de arbeidsmarkt gesteld.


  Zet deze zaken eens voor jezelf op een rijtje. Je krijgt dan inzicht en overzicht.

 3. Voor een verantwoorde carrièreswitch is een goed onderhouden netwerk noodzakelijk. Middels dit netwerk kun je aan informatie komen en mensen, die betekenis kunnen hebben voor je nieuwe loopbaan, leren kennen. Je kunt op voorzichtige en doordachte wijze je ambities onder de aandacht brengen.
 4. Voordat je je baan opzegt om je eigen bedrijf te gaan runnen, kun je beter eerst eens op parttime- of freelancebasis van start gaan.


  Zo krijg je een beter zicht op de markt en leer je je eigen capaciteiten op de juiste waarde schatten.

 5. Wanneer je een eigen bedrijf start is het aan te raden om zoveel geld op de bank te hebben staan, dat je het minstens zes maanden kunt uitzingen.


  Zorg ervoor dat je een back-upplan (tijdelijk werk) hebt om je rekeningen te kunnen betalen.


Terug naar boven




Je bevindt je op de site:


Pensatore sites


Angst:



Burn-out:



Coachen:



Ontspannen:



Stress:



Zelfkennis:



Zelfvertrouwen:


Interessante sites: