Handel bewustDruk, druk, druk


Het leven is zo eenvoudig of gecompliceerd als je het zelf maakt. Je kunt overal bij willen zijn, overal naar toe willen gaan, maar je kunt ook gaan genieten van simpele genoegens, die vaak dichtbij huis te vinden zijn.
Pfff, geen drukdoenerij en geren meer, maar tijd voor jezelf waar je van kunt genieten, vaak in stilte.


Structureren


Moet je werk doen dat je niet leuk vindt, deel het werk dan op in verschillende klusjes.


Een paar keer iets kleins doen, maakt het makkelijker om de klus te klaren en houdt het tevens overzichtelijk.

Vachel Lindsay:
"Verander niet de mensheid, maar verander de structuur van je eigen geest en je eigen denkbeelden, en je verandert alles."


Tips


  1. Houd zaken bij en laat ze niet verslonzen. Dat is makkelijker en prettiger dan zaken te moeten gaan inhalen. Dat laatste vreet tijd en energie.
  2. Bedenk bij het maken van een beslissing, of deze beslissing over vijf jaar nog van belang is. Zo nee, dan kun je op een meer ontspannen manier naar die beslissing kijken en ernaar handelen.
  3. Accepteer dat je niet volmaakt bent. Accepteer dat anderen ook tekortkomingen hebben.
  4. Koester echte vriendschappen. Beter een of twee goede vrienden, dan een dozijn kennissen. Goede vrienden zijn vrienden met wie je over niets en over alles kunt praten.
  5. Wanneer je je leven lang blijft 'leren', kan dat je helpen om je leven te vereenvoudigen, doordat je ogen worden geopend voor mogelijkheden waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Blijf aldoor je grenzen verleggen: ontwikkel je.
  6. Hoe minder je over anderen oordeelt, hoe minder je over jezelf zult horen.

Terug naar boven
Je bevindt je op de site:


Pensatore sites


Angst:Burn-out:Coachen:Ontspannen:Stress:Zelfkennis:Zelfvertrouwen:


Interessante sites: