Het werkRatrace


Het werk is voor veel mensen een bron van onrust geworden. De werkdruk, de onzekerheid, de tijdsdruk, de reorganisaties zijn allemaal zaken, die het werkklimaat geen goed doen.


Je voelt je opgejaagd en je voelt weinig binding met het bedrijf. Je collega's zijn vaak je directe concurrenten in een ratrace naar .....

Ja, waar leidt dit alles toe?


Motivatie


Geld kan voor de korte termijn een drijfveer zijn om vol te houden.


Er zijn zelfs mensen die zich identificeren met hun baan. Zij ontlenen een zeker status aan hun werk en handelen daarnaar.


Anderen houden het voor gezien en beginnen voor zichzelf. Zij proberen het plezier in hun werk terug te vinden en weer rust in hun bestaan aan te brengen.

Ralph Waldo Emerson:
"De genoegens van het leven hangen af van de mens die het leeft, en niet van het werk of de plaats."


Tips


  1. Wees kritisch bij het aanvaarden van een baan. Realiseer je dat je werk langdurig invloed op je leven heeft. Je werk kan bepalend zijn voor de keuzes, die je in de toekomst gaat maken.
  2. Werk moet uitdagend voor je zijn. Bij gebrek aan uitdaging slaat verveling toe en verdwijnt de motivatie.
  3. Je bent alleen verantwoordelijk voor het werk, dat in je taakomschrijving vermeld staat. Zo voorkom je dat je je voor zaken verantwoordelijk gaat voelen, die buiten jouw functie vallen.
  4. Stel je zelf realistische doelen. Dat zijn haalbare doelen. Door kritisch bij het vaststellen van je doelen te zijn, voorkom je voor later veel narigheid.
  5. Zorg voor een goed netwerk op je werk, zodat je weet wat je aan mensen hebt. Ga op zoek naar mensen, waar je mee kunt overleggen en waarmee je prettig kunt samenwerken.
  6. Blijf je ontwikkelen middels scholing. Zorg dat je up-to-date bent. Dat verhoogt je kansen op een sterk wisselende arbeidsmarkt.

Terug naar boven
Je bevindt je op de site:


Pensatore sites


Angst:Burn-out:Coachen:Ontspannen:Stress:Zelfkennis:Zelfvertrouwen:


Interessante sites: