Omgaan met jezelfEgo


Het gebeurt vaak dat je je eigen plannen of pleziertjes aan de kant zet om het anderen naar de zin te maken. Of je maakt helemaal geen plannen en/of je stelt je geen doelen, want je ziet daar het nut niet van in.


Wil je je leven op orde hebben, zorg er dan voor dat je bij jezelf op de eerste plaats komt.


Door je eigen behoeftes op de eerste plaats te zetten en een beetje meer tijd en energie voor jezelf te reserveren,

zul je anderen meer te bieden hebben.


Falen?


Sommige zaken kun je niet zo vaak en zo goed doen als je zou willen. Gevolg: een faalgevoel. Terecht?


Nee, want je kunt niet meer dan je best doen. Je zult moeten accepteren dat niet alles in je leven gaat, zoals jij het zou willen.


Vaak krijg je te maken met het toeval en lossen zaken zich vanzelf op. Jezelf de schuld van iets geven en daar boos of verdrietig over zijn, is weinig zinvol. Corrigeer je fout en ga verder.

Herbert Swope:
"De formule voor succes kan ik je niet geven. Die voor falen wel. En die luidt: het iedereen naar zijn zin willen maken."


Tips


  1. Plan tijd voor jezelf in je agenda en hou je aan die afspraak. Probeer om iedere dag tijdmomenten voor jezelf in te lassen en geniet daar bewust van.
  2. Creëer een positief zelfbeeld.
  3. Zorg dat je gezond en regelmatig eet. Sla het ontbijt niet over. Een goed ontbijt fungeert als brandstof voor je lichaam en geest. Sla de schappen met kant-en-klaarmaaltijden en fastfood in de supermarkt over.
  4. Door regelmatig te bewegen houd je je gewicht onder controle en het is tevens een goed middel tegen angst en depressie. Ook je zelfwaarde krijgt daardoor een boost.
  5. Neem een vrije dag op en ga deze bewust invullen.

    Zorg dat het een ontspannen gebeuren wordt.


Terug naar boven
Je bevindt je op de site:


Pensatore sites


Angst:Burn-out:Coachen:Ontspannen:Stress:Zelfkennis:Zelfvertrouwen:


Interessante sites: